The First Finnish Woman on Mt. Everest.

Lähde matkalle Carinan kanssa!

Lue lisää Kaukoretkistä tästä >>

Haluatko henkilökohtaista valmennusta?

Lue lisää tästä >>

viimeisimmät päiväkirjamerkinnät

 

 

22.05.2011

Borneo 17.-28.4.2011

Huhtikuussa matkasin Kaukoretkien matkanjohtajan ominaisuudessa Borneolle, missä vuorikiipeilyharrastukseni oli alkanut 14 vuotta aikaisemmin. Uutta tällä kertaa oli se, että kiipesin yhdeksän muun ryhmäläisen kanssa, joiden pärjääminen ja viihtyminen vuorella oli vastuullani oman suoritukseni lisäksi. Matkaan kuului vuoren valloituksen lisäksi Borneon monipuoliseen luontoon tutustumista lentäen, vesiteitse ja jalan, sekä hieman myös hyvin ansaittua lepäilyä Etelä-Kiinan meren rannalla..

Matkan kohokohta oli useimpien mielestä kuitenkin Kaakkois-Aasian korkeimmalle vuorelle, Mt. Kinabalulle, (4095 m) kiipeäminen. Vaikka jokisafarilla näkemämme nenäapinat, sademetsäkävelyllä oppimamme kasvillisuuden ihmeet, jättimäinen luola miljoonine pääskyineen sekä villiorankiäidin kohtaaminen poikasineen lähietäisyydeltä olivat mieleenpainuvia tapahtumia, niin auringonnousun todistaminen Kinabalun huipulla päihitti nekin kokemuksena.  

Vaikka välillä voimakas trooppinen sade koetteli kestävyyttämme ja vuoren jyrkissä askelmissa kiipeäminen muuttui joenuomassa luisteluksi, ei kukaan valittanut ikävistä olosuhteista. Osan ohut ilma sai voimaan pahoin ja osa joutui taistelemaan voimiensa äärirajoilla. Silti, vuoren korkeimmalta kohdalta maisemia alas katsellessaan ja itseään tavoitteen saavuttamisesta onnitellessan,  vaivat unohtuivat ja muutamalta taisi silmäkulmakin kostua. Vielä oli kuitenkin matkan vaikein edessä, matka alas.

Muutama päivä kiipeilyn jälkeen kävelimme ylä-ja alamäkiä kuin sementistä valetuilla jaloilla, mutta se ei haitannut. Suurimmalle osalle vuoren valloitus oli ensimmäinen laatuaan, ja kipeät lihakset olivat vain muistutus sisukkuudesta, jolla huipulle päästiin. Kiitoksena peräänantamattomuudesta ja itsensä ylittämisestä jää voittajan olo, joka kantaa pitkälle.

Itselleni uutena kokemuksena jäi myös ryhmänjohtajan omainaisuudessa palkitseva toisten onnistumisesta nauttiminen!

Samalla testasin uuden varuste-yhteistyökumppanini Haglöfsin tuotteita; käytössäni vuorella oli mm. Haglöfsin kuoriasu, vaelluskengät ja päiväreppu sekä matkalaukkuna toimiva duffelbägi. Varusteet osoittautuivat toimivan hyvin vuoren vaihtelevissa olosuhteissa, ja niiden vahvuuksiksi nousivat vedenpitävyys, keveys ja mukavuus. 

Lisää onnistumisia ja vuorivaelluksen viehätystä luvassa seuraavalla Kaukoretkien matkallani Bhutaniin lokakuussa 2011.

Mt Kinabalu lentokoneesta nähtynä

Mt. Kinabalu lentokoneesta nähtynä

Villi orankiemo poikasineen

Jokisafarilla Sukaussa

Jyrkkiä kiviportaita riittää tuntikausia

Näkymät huipulta palkitsevat vaivannäön

© Carina Räihä Oy. All rights reserved. Hosting ja CMS: Woima, Design: Push!