The First Finnish Woman on Mt. Everest.

Lähde matkalle Carinan kanssa!

Lue lisää Kaukoretkistä tästä >>

Haluatko henkilökohtaista valmennusta?

Lue lisää tästä >>

viimeisimmät päiväkirjamerkinnät

 

 

29.07.2014

Henkistä harjoittelua

Kun lämpötila liikkuu +30C tienoilla jo toista viikkoa, alkaa suomalaisen kuuman tottumattoman mahdolisuus treenata täysillä tulevaan koitokseen olla jo haasteellista. Kuumuus ja nestehukka tuntuu kropassa ja mieli yrittää tehdä tepposia ja houkuttelee jäämään sisätiloihin viilentymään. 

Edessä oleva tavoite on onneksi urheilussa kuten kaikessa muussakin loistava motivaattori. Vaatii kuitenkin henkisesti lähteä puristamaan itsestään vielä viimeiset mehut, kun olosuhteet ovat rankat. Vuorilla, vaikkakin usein päinvastoin todella kylmissä olosuhteissa, mieli toimii samoin ja henkisestä jaksamisesta tulee monesti fyysistä tärkeämpi. 

Kun tietää, että rankan tehtävän selvittämiseen on vain yksi tapa, sen aloittaminen ja läpivieminen, on vain otettava se ensimmäinen askel ja vietävä tehtävä läpi. Vuorella päivät ovat monesti todella pitkiä, ja samanlaisia hetkiä tulee useita, jolloin  haluaisi luovuttaa.Hyvinä päivinä huonoja hetkiä on vähemmän, mutta mitä vaativampi on tavoite, sitä varmemmin huonojakin hetkiä tulee. Monesti huipuille menijät ovat niitä, jotka eivät juuri näinä hetkinä luovuta, vaan jatkavat epämukavuusalueen ulkopuolelle.

Lenkki +30C:ssä puski hien päälle, vaikka vauhti ei ollut kova, -varoin nostamasta liikaa sykettä.  Alun henkisestä vaikeudesta huolimatta hyvin meni ja kuvasta päätellen tukka ja maisematkin vääntyivät vauhdissa;)

Vaikeinta oli jälleen mielen voittaminen ja matkaan lähteminen. Palkintona jälleen hyvä olo ja hieman kasvanut mukavuusalue.

© Carina Räihä Oy. All rights reserved. Hosting ja CMS: Woima, Design: Push!