The First Finnish Woman on Mt. Everest.

Lähde matkalle Carinan kanssa!

Lue lisää Kaukoretkistä tästä >>

Haluatko henkilökohtaista valmennusta?

Lue lisää tästä >>

viimeisimmät päiväkirjamerkinnät

 

 

23.10.2015

Unohtumaton Turkin multisport-matka

Turkin matkailu yhdistyy monelle vain mielikuvaan aurinkorannoista. Antalyan rannikolla aivan rantojen lähellä löytyy kuitenkin uskomattoman kaunista ja monipuolista luontoa: vuoria, kanjoneita ja lähes koskematonta luontoa. Toki myös rannat ovat houkuttelevia, mutta monien Turkin matkojen ja paikallisten kiipeily-ystävieni avulla pieni ryhmämme pääsi kokemaan parhaimmat palat, mitä alueella on seikkailu-urheilun saralla tarjota.

Hienojen maisemien ja urheilumahdollisuuksien lisäksi ehkä päällimäiseksi jäi mieleen aina yhtä yllättävä turkkilaisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys. Toki kuten kaikkailla toisenlaisiakin esimerkkejä löytyy, mutta ilman paikallisten ystävien käsittämätöntä avuliaisuutta ja ystävällistä apua emme olisi koskaan päässeet näkemään ja kokemaan edes paikkoja, joista harva turkkilainenkaan on tietoinen. Jopa paikalliset hotellivirakailijat ihmettelivät monesti retkikohteitamme, vaikka ne löytyivät tunnin ajomatkan päästä. Vielä enemmän he ihmettelivät ohjelmaamme, joka valtaosasta turisteja poiketen sisälsi päivittäin aktiviteetteja ja urheilua laidasta laitaan.

Viikkoon mahtui kanyoningia, zipliningia, koskenlaskua, vuorivaellusta, riippuliitoa, kalliokiipeilyä sekä joogaa rannalla ja vuorella & "Bad-ass" HIIT-treeniä aamuisin. Etukäteen pelkäsin eniten ensikertalaisten jaksamista ja uskallusta kokeilla uusia lajeja, mutta jälleen kerran tiimiläisten mieletön tsemppi ja uskallus yliätti. 

Kanjonin vesi oli jäätävän kylmää mutta mikä parasta saimme kokea sen lähes täysin keskenämme. Takaisin hotellille vielä päivän päätteeksi juosten tunnin lenkki ja yksi upea päivä koettu.

Koskenlaskun jälkeen Köprulu kanjonissa pääsimme vielä ex tempore retkelle keskelle Taurus-vuoriston tuntemattomampia lähes erämaa-maisemia. Valtavan vuorilaakson rinteillä asuu iäkäs, 80-vuotias pariskunta vaatimattomissa oloissa mutta keskellä häikäiseviä maisemia, täydellistä hiljaisuutta. Horisontissa kohoaa lumoava pöytävuori, jolle on vielä päästävä. Paikka oli täydellinen joogata illan pimetessä ja jä mieleen lähes maagisena paikkana. Harvoin maailmalla enää löytää yhtä "villejä" paikkoja.

Matkan kohokohta oli yön pimeydessä startattu vaellus 2365 metrisen Olympos-vuoren huipulle ja epäperinteinen alastulo sieltä. 

Ryhmämme paineli huipulle ennätysvauhtia neljässä tunnissa ja pienen tauon jälkeen meitä tultiinkin jo pika pikaa viemään lähtöalueelle, josta hypätään alas vuorelta. Jälleen ensikertalaiset liitovarjohyppääjät, vaikkakin tandem-sellaiset, osoittivat rohkeutensa kun ottivat tuulisessa ja pilvistyvässä säässä vuoren rinteeltä  askeleet kohti jyrkännettä alas ja luottivat kovin ohuelta tuntuvaan varjoon ja lentäjään vierellään. Itse paljon kokeneempana jännitin jo lähdössä huomattavasti enemmän kuin alla huolettomasti hymyilevä ryhmäläisemme.

Lentokuvieni tyynet ilmeet eivät paljasta olotilaa, jossa iloon uskomattomasta lentämisen tunteesta sekoittui pelko siitä miten käsittämättömältä tuntuu liidellä yli kahdessa kilometrissä ilman mitään jalkojen alla. Meikäläisen korkeanpaikan pelko ei siis ole hävinnyt minnekään, olen vain oppinut toimimaan siitä huolimatta.

Viimeinen ensikertaa- kokeilu oli matkalaisillemme kalliokiipeily. Paikka ei olisi itsessään voinut olla viehättävämpi, pieni Olympoksen kylä meren rannalla ja täysin rantojen megahotelleista poikkeava puihin rakennettu mahtava mökkikylä hedelmäpuiden keskellä.

Oman ensimmäisen kalliokiipeilyni muistaen oletin, että täyden köyden mitan ylös asti uskaltaminen olisi haastavaa. Sain taas ihmetellä ryhmämme huimaa heittäytymistä uusiin kokemuksiin ja omien rajojensa ylittämistä heidän noustessa rohkeasti kalliolla.

Täydellisen päivän kruunasi pulahdus mereen juuri auringon laskiessa ja asianmukaiset juhlamenot odotukset ylittäneestä matkasta. 

Tässä vielä linkki videoon, josta saa pienen käsityksen millaista liitovarjohyppy Olympos-vuorelta näyttää. Videolla ollaan jo loppupuolella lähes 45minuutin lentoa, kun pilotti antoi rohkeille mahdollisuuden kokea vähän "extreme"-käännöksiä. Paljon kokeneen kiipeilijä-ystäväni Alkanin, joka tekee itse myös pelastustöitä, ilme kertoo miten me kokeneemmatkin seikkailijat pääsimme ylittämään itseämme:)

https://www.youtube.com/edit?video_referrer=watch&video_id=UToGQpIWduI

Lisää kuvia matkalta täällä: http://www.carinaraiha.com/carina_galleria?g=TurkkiMultisport2015

Seuraaavaa seikkaillua jo odottaen!

© Carina Räihä Oy. All rights reserved. Hosting ja CMS: Woima, Design: Push!