The First Finnish Woman on Mt. Everest.

Lähde matkalle Carinan kanssa!

Lue lisää Kaukoretkistä tästä >>

Haluatko henkilökohtaista valmennusta?

Lue lisää tästä >>

Carina Räihä

- Syntynyt 1967

- Kotipaikka Espoo

- Kauppatieteiden maisteri

- Yrittäjä, vuorikiipeilijä

- Mielenkiinnon kohteet: extreme-lajit, jooga, valokuvaus, filosofia, luonto ja eläimet

 

 

"Edmund Hillary: "Strong motivation is the most important factor to get you to the top"

Olen aina etsinyt elämääni seikkailua ja haasteita. Jos asiat sujuvat liian helposti enkä opi enää uutta, kyllästyn. 40 vuotta täyttäessäni havahduin todellisuuteen, että kaksikymmentä vuotta elämästäni oli mennyt kuin huomaamatta menestyksekästä talous-ja pankkiuraa luodessa. Viimeiset kymmenen vuotta työskentelin eräässä maailman suurimmista pankeista, jonka lakiasioista ja viranomaisyhteyksistä vastasin Pohjoismaissa. Työnkuvaani kuului paljon matkustamista ja kansainvälistä yhteistyötä ja sen varjopuolena myös pitkiä päiviä ja paljon vastuuta. Vietin lukemattomia tunteja lentokentillä, puhelinneuvotteluissa ja erilaisissa kokouksissa, joissa usein mietin, että elämässä täytyy olla muutakin. Itsenäinen työ, asema ja rahallinen korvaus eivät alun glamourin jälkeen enää riittäneet pitämään motivaatiotani yllä. Koin päiväni ja elämäni valuvan hukkaan asioiden parissa, joista en erityisemmin pidä ja joiden arvoja en aina allekirjoita. Sisältö puuttui, sydän oli muualla ja tiukka työtahti vaati veronsa. Lopulta tein päätöksen. Tein sen, mistä uskon monen haaveilevan, mutta syystä tai toisesta ei uskalla tai pysty: irtisanouduin tarkoituksella muuttaa koko elämän suunta.

Rohkea askel

Olin aina haaveillut matkustavani kaikkiin maailman mielenkiintoisiin paikkoihin, kun siihen olisi aikaa ja mahdollisuus. Olin myös haaveillut, että sitten voin tehdä niitä tärkeiksi kokemiani asioita, joista olin jo pienestä pitäen unelmoinut. Ilman, että tekisin niitä rahan vuoksi. Lisäksi aioin urheilla enemmän kuin koskaan ennen ja elää terveellisemmin kuin koskaan aiemmin. Alkuvuosi menikin matkustellen, urheillen ja rauhottuen. Välillä palasin Suomeen ja osallistuin erilaisiin vapaaehtoistöihin mm. öljyntorjuntajoukkojen ryhmänjohtajaksi kouluttautumalla ja valokuvaamalla ympäristöjärjestön tempauksia. Vapaus ja terveellinen elämä tekivät tehtävänsä, huomasin luovuuden kukkivan ensimmäistä kertaa vuosiin ja aloin kaivata uusia virikkeitä. Kaiken tämän keveyden keskeltä nousi yhtäkkiä halu haastaa itsensä ja lähteä yrittämään maailman korkeimmalle vuorelle.

Kohti huippua

Kipinä kiipeilyyn syttyi vuonna 1997 matkallani Borneolla, kun hetken mielijohteesta halusin kiivetä Kaakkois-Aasian korkeimman vuoren Mt. Kinabalun huipulle. Vuoren huipulla oli kaunista ja rauhallista, ja ensimmäisen kerran koin miten matkalla sinne on rankkuudestaan huolimatta paljon symbolista merkitystä. Kipinän sytyttyä kiipesin vuoria lähinnä Alpeilla, kouluttauduin Laskuvarjojääkärikillan jäätikkökursseilla ja perehdyin myös kallio-, seinä- ja jääkipeilyyn. Vuoret ja urheiluharrastukset veivät ympäri maailmaa, ja kiersin kaikki maanosat välillä vaellellen, koskia laskien, meloen, joogaten tai vaikkapa liitovarjoillen. Tulevaan haasteeseen valmistaudun kiipeämällä vielä Amerikan korkeimmalle vuorelle, Aconcagualle, tammikuussa 2010. Maaliskuun lopussa 2010 aloitan matkani maailman huipulle.

Unelmista totta

Elämäni isoin hanke on edellyttänyt paljon työtä monella osa-alueella. Käytännön järjestelyt, rahoituksen hankkiminen ja koko hankkeen organisoiminen on vaatinut isoa ajallista panostusta ja rohkeutta tarttua uusiin asioihin. Vaikka päätin lähteä kokeilemaan omia rajojani yksin, ei tällaisen hankkeen onnistuminen ole mahdollista ilman samanhenkisiä yhteistyökumppaneita. Hienointa jo tässä vaiheessa onkin ollut huomata, että rohkeat valintani ja näiden valintojen takana seisominen on tuonut eteeni positiivisia, uskomattoman hyviä, ja jopa käsittämättömän onnekkaita tapahtumia, ihmisiä ja yhteensattumia. Juuri niitä asioita, mitä elämänmuutoksellani lähdin tavoittelemaan.

Aloitin kiipeilyharrastuksen aikoinaan, koska pelkäsin korkeita paikkoja niin paljon, että parvekkeelta alas katsominen alkoi pyörryttää. Se harmitti, ja päätin voittaa pelkoni kohtaamalla sen silmästä silmään. Nyt pidän ohjenuorana rohkeasti omien arvojeni takana seisomisen ja saavuttamattomiltakin tuntuvien haaveiden toteuttamisen elämästä nauttien, mutta vastuuni kantaen niin itsestäni kuin ympäristöstäni. Odotan jo jännittyksellä sitä, mihin tämä päätös minut vie. Sillä todella, jos asiat sujuvat liian helposti, minulla on tapana kyllästyä.

© Carina Räihä Oy. All rights reserved. Hosting ja CMS: Woima, Design: Push!